werkt volume poeder op dik enof zwaar haar

werkt volume poeder op dik enof zwaar haar

Werkt volume poeder op dik en/of zwaar haar? Hier was ik zeer benieuwd naar en daarom onderwierp ik de Osis+ Dust it mattifying powder van Schwarzkopf aan de ultieme test. Kijk je mee of dit poedertje slaagt of juist gruwelijk faalt?

Glamorous en volumineus haar, wie wil dat nu niet? Extra volume in je haar kan nooit kwaad, hoewel ik eigenlijk niet hoef te klagen met mijn dikke en zware haarbos die eens in de zoveel tijd uitgedund moet worden om mijn nek en schouders te verlichten.
Teasen / touperen is een manier om je haar veel volume te geven. Reken daarbij wel op haarschade en onmogelijk veel klitten. Een veiligere manier om je haar te liften is een volumepoeder. Er zijn tig soorten volumpoeders op de markt gebracht maar ik las altijd zeer goede reviews over de Schwarzkopf Osis + Dust it mattifying powder dus onderwierp ik deze rakker aan de test. Osis+ is een lichtgewicht poeder die textuur geeft aan je haren en zorgt voor een zacht, mat effect, medium hold en ongekend veel volume. Daarnaast zou dit goedje 24 uur lang volume geven aan je haar, klinkt goed toch?

Verpakking, prijs, houdbaarheid en geur

De volumepoeder is verpakt in een schattig rood potje gemaakt van plastic. De verpakking bevat de naam van het product, de ingrediënten en de houdbaarheid, namelijk 12 maanden. De verpakking bevat 10 gram aan product en hier betaalde ik €9,98 voor. De poeder is wit van kleur en heeft een hele lichte geur die ik moeilijk kan omschrijven.

Ingrediënten
Aqua, Silica Sitylate, Sodium Benzoate, Octyl acrylamide/Acrylates/Butylaminoethyl, Methacrylate Copolymer, Citric Acid.

Gebruik:
Er zijn twee manieren om een volumepoeder te gebruiken. Methode 1; strooi een kleine hoeveelheid Schwarzkopf Osis Dust It poeder in je handpalmen en wrijf het samen. Kam je handen door droog haar en breng het in de gewenste look.
Methode 2; Verdeel je haar in scheidingen (hoeveel scheidingen is afhankelijk van de dikte van je haar) en breng het product direct aan op de haar aanzet. Woel daarna met je handen door je haar om volume te creëren. Beide methodes heb ik geprobeerd en met deze laatste methode was het effect vele malen groter dan bij de eerste methode.
Let op! Het is belangrijk dat je niet te veel poeder gebruikt. Je haren gaan stroef aanvoelen door dit goedje en wanneer je te veel gebruikt dan worden je haren zo ontzettend stug dat je meteen klitten erin krijgt! Het is afhankelijk van de dikte van je haar hoeveel product je nodig hebt, dus begin gewoon met een paar kleine tikjes poeder uit de verpakking te schudden en pak zo nodig steeds iets meer voor het gewenste effect.
Afgelopen zomer heb ik al een poging gedaan om deze review te schrijven. Mijn haar had ik toen net gewassen en was daarom lekker vol. Het effect van het poeder was daarom nauwelijks te zien. Ik heb nu expres gewacht totdat mijn haar weer gewassen moest worden omdat mijn haar dan op zijn slapst is. Hieronder vind je een close-up van de Osis+ dust it powder en daaronder het resultaat op mijn haar.

Conclusie

Dat volumepoeder ook werkt op dik zwaar haar is met bovenstaande foto’s bewezen. Het effect is alleen van korte duur. Op de verpakking staat dat het effect 24 uur aanwezig is. Mijn coupe begon na een aantal uur al in te zakken en de volgende dag was het effect compleet verdwenen. Misschien had haarlak dit kunnen voorkomen, maar dan zou ik dit volumepoeder een handje mee hebben geholpen en dat is oneerlijk. Officieel is het product geen volumepoeder maar een matterende poeder die textuur geeft aan je haar. Dat je haar daarnaast ook nog eens veel volume krijgt is gewoon een bonus. Op dagen dat ik snel wat extra volume in mijn haar wil zou ik dit goedje zeker uit de kast pakken..

Wat zijn jouw ervaringen met volumepoeder?