review ayvo gezichtsreinigingsborstel

review ayvo gezichtsreinigingsborstel

Een maand geleden scoorde ik bij Kruidvat een gezichtsreinigingsborstel van Ayvo voor €6,99. Menig beauty liefhebber heeft dé gezichtsreinigingsborstel al in haar hart gesloten of heeft het op haar beauty wishlist gezet. Bij mij staat deze beauty tool al ruim een jaar op mijn wishlist. Zou de facial brush van Ayvo een goede aanvulling zijn op mijn huidverzorgingsroutine of zouden de gespendeerde Euro’s weggegooid geld zijn? Mijn bevindingen lees je in dit artikel.

 

Wat zit er in de doos?

In het pakket vind je de gezichtsreiningsborstel, een dockingstation, drie borstels (1 voor de normale huid, 1 voor de gevoelige huid en een vochtinbrengende pad; dit is een soort gladde spons om je huid te hydrateren) en een beautybag.

Hoe gebruik je de gezichtsreinigingsborstel?

Lees voordat je begint even goed de gebruiksaanwijzing, hier staan bijvoorbeeld ook nuttige adviezen in. Heb je daar geen zin in lees, dan kun je de informatie ook hieronder lezen.

Reinigen

1. Zorg ervoor dat je al je make-up verwijderd met make-up remover voordat je de Ayvo gaatgebruiken.
2. Zet de “Rejuvenator” kop op de Ayvo (indien je een gevoelige huid heeft, zet u de “Sensitive” kop op het apparaat). Breng uw gezichtsreiniger direct op de zachte borstelhaartjes aan in een cirkelende beweging door een rand om de “Rejuvenator” kop te maken. Breng een beetje water aan.
3. Begin onderaan je gezicht, zet de Ayvo aan breng het zachtjes op he gezicht aan. Draai met de klok mee waarbij je van de ene kant van het gezicht naar de andere kant gaat. Werk van beneden naar boven. Voorkom contact met de ogen en het gebied onder de ogen. Let op probleemgebieden (zijkant van de neus, voorhoofd, kin, etc.). Oefen geen druk uit wanneer je de Ayvo gebuikt; laat de borstelhaartjes zachtjes over je gezicht gaan. Hierdoor worden je poriën dieper gereinigd dan wanneer je dit met je handen doet. Je hoeft het apparaat dus niet zo lang te gebruiken.
4. Spoel je gezichtscrème af met schoon, warm water en dep je gezicht droog met een schone handdoek. Vergeet niet om het opzetstuk schoon te maken als je klaar bent.

Scrub

1. Laat de “Rejuvenator” kop (of de “Sensitive” kop) op de Ayvo zitten. Breng je gezichtsscrub rechtstreeks op de huid aan; met name op plekken als de kin, wangen en voorhoofd voor een diepere reiniging.
2. Zorg ervoor dat de “Rejuvenator” kop nat is voordat je de scrub gebruikt. Zet de Ayvo aan en breng zachtjes naar je gezicht waarbij je een cirkelende beweging maakt. Begin bij je kin en werk naar boven. Aangezien de gezichtsscrub die je gebruikt kleine korreltjes bevat, is het niet nodig om druk uit te oefenen. Houd de Ayvo zachtjes tegen je gezicht en zorg ervoor dat je het massageapparaat niet te lang op één plek houdt. De ronddraaiende beweging van de haartjes zorgen voor een diepere reiniging van de huid waarbij vuil en viezigheid van het gezicht wordt verwijderd.
3. Spoel de gezichtsscrub af met schoon, koud water en dep je gezicht droog met een schone handdoek. Spoel achtergebleven restjes van de scrub af als je klaar bent.
Vocht reguleren
1. Zet de “Moisturising” kop op het apparaat.
2. Breng een goede hoeveelheid van je vochtregulerende crème aan op de “Moisturising” kop. Zorg ervoor dat de gehele oppervlakte is bedekt.
3. Zet het apparaat aan en plaats deze onderaan je kin en werk van beneden naar boven. Zorg ervoor dat het massageapparaat in een opwaartse beweging roteert om zwaartekracht tegen te gaan. Werk altijd vanaf de binnenkant van het gezicht naar buiten. Druk uitoefenen is niet nodig wanneer je het massageapparaat gebruikt. Zorg er dus voor dat je de “Moisture Soak” pad zachtjes over je gezicht beweegt totdat de vochtregulerende creme is aangebracht.
4. Maak de “Moisturising” kop schoon als je klaar bent en laat deze opdrogen.

Reiniging en onderhoud

Lees de volgende aanwijzingen aandachtig door om de Ayvo goed werkend te houden:
– Gebruik geen schurende vloeistoffen, behandelingen of reinigers op een onderdeel van de Ayvo.
– Plaats geen enkel onderdeel van de Ayvo in de vaatwasser.
– Zorg ervoor dat u het hoofdonderdeel minstens een keer per week afneemt met warm water en zeep. Wees voorzichtig in de buurt van het batterijencompartiment.
– Wij adviseren om de borstel opzetstuk iedere 4 à 5 maanden, afhankelijk van hoe vaak je het apparaat gebruikt, te vervangen.

Waarschuwingen

Dit is geen speelgoed. Buiten bereik van kinderen houden.Het apparaat is alleen bestemd voor de in deze gebruiksaanwijzing beschreven toepassingen. Gebruik het apparaat niet als je slaperig bent; gebruik het alleen als je klaarwakker bent. Niet voor buitengebruik. Gebruik de Ayvo nooit als het enig defect heeft. Lees de gebruiksaanwijzing aandachtig door alvorens het product te gebruiken. Bewaar de gebruiksaanwijzing goed om later raad te plegen. Gebruik het apparaat nooit op gezwollen, verbrande of beschadigde huid. Raadpleeg je arts als je een huidaandoening of huiduitslag heeft. De Ayvo is niet bestemd voor gebruik door mensen met verminderde lichamelijke, geestelijke of zintuiglijke capaciteiten, tenzij zij onder het toezicht staan van de persoon die verantwoordelijk is voor hun veiligheid.

Adviezen

Uit hygiënisch oogpunt raden wij het af om de borstel opzetstukken te delen. Gebruik de Ayvo borstel opzetstukken nooit in combinatie met grove of ruwe gezichtsscrub. Gebruik scrubcrème met fijne korrels voor een beter resultaat om schade aan de borstelharen te verminderen. Er kunnen vlekken op de borstelharen komen als je de Ayvo gebruikt om make-up te verwijderen. Indien er kleurverandering optreedt, maak het borstel opzetstuk dan schoon met warm water en zeep.
Ayvo adviseert om het gebruikte borstel opzetstuk grondig te wassen met schoon water na de gezichtsroutine. Laat de opzetstukken volledig drogen voordat je ze opruimt.

Wat belooft Ayvo met dit product?

Ayvo is een doorbraak in de huidverzorgingstechniek. Door middel van een langzaam roterende borstel verlost Ayvo de huid van vuil en vet die zich onder het huidoppervlak bevinden. Deze grondige, diepgaande reiniging zorgt voor een spectaculaire verbetering van de teint en de huidstructuur terwijl de poriën vernauwd worden, de huid minder vettig wordt en droge plekjes en zichtbare tekenen van ouderdom minder worden. Gebruik Ayvo een minuut per dag voor een snel verjongend effect of maak hem onderdeel van uw schoonheidsritueel om uw teint te verbeteren.

Mijn ervaring met de Ayvo gezichtreinigingsborstel

1) Reinigt, verzorgt en verfrist de huid. Mijn ervaring is deze beauty tool je huid niet alleen reinigt maar ook zeker verzorgt en verfrist.
2) Fijne lijntjes en rimpels worden minder zichtbaar. Als eind twintiger heb ik gelukkig nog geen fijne lijntjes of rimpels kunnen bespeuren. Of de Ayvo dit kan verminderen kan ik dus geen uitspraak over doen.
3) De huid voelt zacht aan en straalt. Door het gebruik van de Ayvo is mijn huid zachter geworden en straalt meer. Het valt zelfs mijn vriend op!
4) Bevordert de opname van huidverzorgingsproducten. Dit punt vind ik moeilijk te beoordelen. Misschien bevordert het gebruik de opname van huidverzorgingsproducten, maar het verschil is niet zo groot dat het meteen opvalt.
5) Veilig bevonden voor alle huidtypen. Ik heb maar een huidstype (duh!) dus ik kan niet beoordelen of dit apparaat geschikt is voor alle huidtypes. Mijn huid is gecombineerd en tot nu toe heb ik alleen voordelen aan mijn huid ondervonden door het gebruik van de Ayvo gezichtsreinigingsborstel en tot nu toe geen nadelen.

Voordelen Ayvo

Allereerst is de prijs toch wel een dingetje. Je legt €199,- neer voor een Clarisonic terwijl dit apparaat van Ayvo €19,99 kost. Overige voordelen aan dit apparaat zijn dat het door zijn vorm prettig in de hand ligt en daarnaast vind ik het handig dat het een draadloos werkt.

Nadelen Ayvo

Deze gezichtreinigsborstel is dan wel draadloos in gebruik, maar het apparaat werkt op batterijen. Het liefst had ik gezien dat de borstel opgeladen kon worden door middel van een accu maar ik gok dat zoiets voor deze prijs misschien wat lastig is.
Een ander nadeel is dat het ding veel herrie maakt. Verwacht dus geen zen-momentje wanneer je dit apparaat inschakelt.
De borstelkoppen kunnen verschillende manieren bewegen (wil je meer hierover lezen klik hier!) Dit apparaat maakt alleen roterende bewegingen, het liefst heb ik een gezichtsreinigingsborstel die zowel roterende als vibrerende bewegingen maakt.
De gezichtsreinigingsborstel van Ayvo heeft maar één snelheid terwijl andere gezichtsreinigingsborstels meerdere snelheden hebben. Dit is uiteraard weer zo’n feature die je ook niet kan verwachten voor een borstel die nog geen twee tientjes kost.
Het laatste nadeel is dat het apparaat spatwaterdicht is en niet waterproof. Ik gebruik het apparaat wel onder de douche maar ik hou de tool buiten het bereik van water.

Conclusie

Ik gebruik de gezichtsreinigingsborstel nu een maand om de dag en tot nu toe ben ik positiever over deze beauty tool dan ik verwacht had. Toch hoef je geen wonderen te verwachten met de Ayvo. De gezichtsreinigingsborstel had ik voornamelijk gekocht om te bepalen of dit apparaat een goede aanvulling zou zijn op mijn huidverzorgingsroutine. Waarschijnlijk ga ik nu sparen voor het echte werk (een Clarisonic) maar tot die tijd blijf ik deze borstel gebruiken.
AYVO is te koop bij JML, Blokker en Kijkshop en kost €19,99. Losse borstelkoppen kosten €9,99 en zijn te koop bij de JML shop

Gebruik jij een gezichtsreinigingsborstel?